Нова ера промислового партнерства: Франція та Україна уклали оборонні угоди

Поділитися:

В п’ятницю 7 червня, Міністр збройних сил Французької республіки Себастьєн Лекорню, прийняв президента України Володимира Зеленського у Міністерстві збройних сил на об’єкті Балард. Мета зустрічі: посилення промислового партнерства між двома країнами, зокрема підписання контрактів між компанією KNDS та українськими підприємствами, а також створення дочірньої компанії групи KNDS на території України.

Після робочої зустрічі з французькими та українськими промисловцями, останні підписали оперативні контракти.
Перший контракт, підписаний між KNDS та KZVV, стосується спільного виробництва в Україні снарядів калібру 155 мм для задоволення потреб української армії у артилерійських боєприпасах.

Другий контракт, підписаний між KNDS та ENMEK, стосується відкриття підрозділу технічного обслуговування (Maintenance Repair Operations Unit), присвяченого виключно гарматі Caesar. Для полегшення обслуговування та ремонту гармат будуть використовуватися можливості 3D-друку металевих деталей, що дозволить прискорити виробництво запасних частин.

Нарешті, президент групи KNDS підписав лист про наміри щодо створення дочірньої компанії групи KNDS в Україні у присутності президента Зеленського та міністра збройних сил.

28 вересня минулого року Себастьєн Лекорню відвідав Київ, щоб зустрітися з президентом Володимиром Зеленським. Метою цього візиту було закріплення французької допомоги на тривалий термін, переходячи від логіки передачі матеріалів до логіки промислових партнерств. Сьогоднішня серія угод робить новий крок у цьому напрямку.

Ці угоди дозволять українській армії зміцнитися у вкрай стратегічній сфері артилерії. Вони відповідають на два виклики:

  1. Забезпечення оперативного технічного обслуговування шляхом прискорення виробництва запасних частин якомога ближче до фронту.
  2. Виробництво снарядів калібру 155 мм для збільшення обсягів виробництва боєприпасів в Україні.

за матеріалами Міністерства збройних сил Французької республіки

Читайте також
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...
18 Червня 2024 року - 18:47
Нового підвищення тарифів на світло в Україні найближчим часом не...
18 Червня 2024 року - 16:54
Кабінет Міністрів підтримав зміни до ліцензування перевізників, ініційовані Міністерством розвитку...
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...