Мінекономіки не оцінило захисні костюми українського виробника

Поділитися:

Кабінет міністрів України відкликав ліцензію у вітчизняній компанії «Текстиль-Контакт», яка займалася виробництвом захисних костюмів для медичних працівників і іноземного експорту на замовлення влади. Про це повідомив глава компанії Олександр Соколовський на своїй сторінці в Facebook.

Зокрема, минулого тижня Міністерство економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства відмовило компанії у виробництві. Таким чином, без належного сертифіката ДСТУ EN 14126 виробник більше не може виготовляти костюми ні для вітчизняного ринку, ні для експорту за кордон.

Важливо сказати, що раніше влада в квітні місяці проводила відповідний державний тендер, який виграла компанія «Текстиль-Контакт». Однак пізніше уряд додав до переліку умов додаткові доручення щодо ДСТУ, яке раніше не обумовлювалося в угоді.

На той момент виробник вже закупив матеріал на реалізацію близько 23500 костюмів, які за підсумком виявилися нікому не потрібні.

Більш того, за словами керівника компанії. Слідом за цим «Текстиль-Контакт» уклала договір на виробництво костюмів для Німеччини, однак і це не вийшло реалізовувати через заборону на експорт продукції, існуючу до 1 червня поточного року.

“Західні замовники не готові ризикувати і чекати, чи отримали ми ліцензію чи ні, продовжать в Україні заборона на експорт чи ні“, – зазначає Соколовський, вказуючи, що в той час, коли іноземний бізнес активно заробляє і піднімає економіку шляхом відповідних контрактів, Україна не може вийти на ринок і складати конкуренцію.

Як повідомлялось раніше, 13 травня 2020 року Україна фактично розблокувала собі доступ до грошей МВФ, проголосувавши за так званий «антіколомойскій» закон. Голосування за цей закон був основною умовою МВФ для надання грошей.

Читайте також
25 Червня 2024 року - 18:36
Сьогодні ЄС провів першу міжурядову конференцію на рівні міністрів, щоб...
25 Червня 2024 року - 15:45
У червні аграріям нарахували за травень компенсації за придбану українську...
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...
18 Червня 2024 року - 18:47
Нового підвищення тарифів на світло в Україні найближчим часом не...