Кремль розуміє, що не отримає гарантій невступу України до НАТО – ЗМІ

Поділитися:

У Російській Федерації розуміють, що не мають шансів на підписання договору, який би гарантував Володимиру Путіну невступ України до Північноатлантичного альянсу.

Про це повідомляють джерела, наближені до керівництва РФ, виданню Bloomberg.

При цьому незрозумілим є те, на що російська влада може погодитися.

Джерела підтверджують, що ескалація на кордоні Росії з Україною, зокрема, є спробою нашкодити перспективам майбутнього членства України в НАТО із подальшим розміщенням озброєння альянсу у напрямку РФ.

Західні офіційні особи стверджують, що поки що немає ознак того, що Росія припинила нарощувати війська поблизу кордону з Україною. Як і не пом’якшилась агресивна риторика Москви у бік Києва.

Водночас, джерела Bloomberg запевняють, що Кремль надалі боїться розгорнення повномасштабної війни проти України, усвідомлюючи, що наштовхнеться на опір у вигляді більш жорстких санкцій і запеклих боїв у зоні військових дій.

Нагадаємо, МЗС РФ зажадало дезавуювати рішення Бухарестського саміту НАТО від 2008 року про те, що Україна та Грузія можуть стати членами НАТО.

Раніше ми повідомляли, що на 2022 рік заплановано дев’ять багатонаціональних навчань, які відбудуться як на території України, так і за межами країни. Загальна сума, необхідна для підготовки українських військових у співпраці із силами НАТО, склала 106,5 мільйонів гривень, з яких 52 мільйони гривень будуть виділені на навчання всередині України.

Також ми писали, що в рамках налагодження співпраці з НАТО в Херсонській області було проведено військові навчання. У них взяли участь українські бійці із підрозділів ЗСУ, а підтримку їм надавали збройні сили країн НАТО.

Читайте також
25 Червня 2024 року - 15:45
У червні аграріям нарахували за травень компенсації за придбану українську...
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...
18 Червня 2024 року - 18:47
Нового підвищення тарифів на світло в Україні найближчим часом не...
18 Червня 2024 року - 16:54
Кабінет Міністрів підтримав зміни до ліцензування перевізників, ініційовані Міністерством розвитку...