Баканов веде бізнес в Іспанії

Поділитися:

Українські журналісти викрили голову Служби безпеки України Івана Баканова у веденні таємного бізнесу на території Іспанії, тоді як займати державну посаду і одночасно вести особистий бізнес за законом країни – заборонено. Про це йдеться в розслідуванні програми “Схеми: корупція в деталях”.

Як з’ясували журналісти, нинішній глава СБУ Іван Баканов є не тільки начальником правоохоронного органу України, а й займає керівну посаду в іспанській фірмі “Nueva Tierra Verde Sociedad Limitada”.

За юридичним документам фірми, компанія офіційно зареєстрована в невеликій іспанської провінції Жирона. Підприємство існує з моменту 2015 року і від того часу посаду Баканова там не змінювалася.

Як вказується в документі, що представлений нижче, на фірмі Баканов обіймає посаду одноосібного адміністратора “Nueva Tierra Verde Sociedad Limitada” і має всі права на рішення та дії з боку підприємства.

Цікаво, що сама компанія безпосередньо пов’язана з фірмою “Davegra LTD”, яка виступає в якості її альма-матері. У свою чергу, офіційним власником “Davegra LTD” є автор “Студії Квартал-95” – Андрій Яковлєв.

Як повідомлялося раніше, глава України Володимир Зеленський пообіцяв вирок для Порошенка. За його словами, попереднє керівництво держави чекає «дуже багато різних пригод». Чи не хоче про це говорити, тому що це повноваження суду, але всі вони будуть сидіти, за те що наробили.

Читайте також
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...
18 Червня 2024 року - 18:47
Нового підвищення тарифів на світло в Україні найближчим часом не...
18 Червня 2024 року - 16:54
Кабінет Міністрів підтримав зміни до ліцензування перевізників, ініційовані Міністерством розвитку...
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...