Відкриття центру технічного обслуговування і ремонту військової техніки Rheinmetall в Україні

Поділитися:

10 червня 2024 року відбулося відкриття центру технічного обслуговування і ремонту Rheinmetall Ukrainian Defense Industry LLC у Західній Україні. На заході був присутній Міністр стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін. Він зазначив: “Ми прагнемо розвивати наші виробничі спроможності разом із союзниками та вважаємо, що українська оборонна промисловість є частиною європейської, що зміцнює систему колективної безпеки Євросоюзу. Відкриття спільного сервісного центру з Rheinmetall є кроком до Перемоги України та важливим етапом у побудові Арсеналу вільного світу”.

Центр вже займається обслуговуванням і ремонтом бойових машин піхоти Marder. У майбутньому планується ремонт танків Leopard 1 та Leopard 2 та інших німецьких систем на інших об’єктах в Україні.

Генеральний директор Rheinmetall AG Армін Паппергер заявив: “Для нас важливо надавати Україні ефективну і надійну підтримку. Наш пріоритет – забезпечити максимальну наявність запасних частин та швидке їх поповнення. Ми використовуємо існуючі канали через оригінальних виробників, обробляємо матеріали самостійно та з партнерами, а також реактивуємо оригінальні ланцюги постачання і інтегруємо місцеве виробництво в Україні”.

Заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков додав: “Відкриття першого спільного сервісного центру з Rheinmetall в Україні є важливим для зміцнення нашої обороноздатності. Це дозволить швидко ремонтувати і обслуговувати німецьку техніку безпосередньо на українській території, значно підвищуючи ефективність наших Збройних Сил”.

Rheinmetall використовує наявну місцеву інфраструктуру, а також привіз спеціальні інструменти, запасні частини та інше обладнання до центру. Минулого року українські фахівці пройшли навчання на об’єктах Rheinmetall у Німеччині щодо ремонту бойових машин і тепер працюють в Україні над обслуговуванням відповідних систем.

Спільне підприємство Rheinmetall Ukrainian Defense Industry LLC було засновано у жовтні 2023 року. Про це було оголошено на Німецько-українському економічному форумі в Берліні за участі канцлера Німеччини Олафа Шольца та прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

за матеріалами Rheinmetall
фото: Rheinmetall

Читайте також
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...
18 Червня 2024 року - 18:47
Нового підвищення тарифів на світло в Україні найближчим часом не...
18 Червня 2024 року - 16:54
Кабінет Міністрів підтримав зміни до ліцензування перевізників, ініційовані Міністерством розвитку...
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...