Підприємства зобов’язані до 20 червня повідомити ТЦК про наявність транспортних засобів

Поділитися:

До 20 червня керівники підприємств, установ та організацій повинні надати територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) інформацію про наявність та технічний стан транспортних засобів і техніки. Також необхідно повідомити про громадян, які працюють на цих транспортних засобах і техніці, як зазначає LIGA ZAKON.

Інформація подається за формою, вказаною в додатку 1 до Положення про військово-транспортний обов’язок. Це передбачено п. 15 вказаного Положення.

Крім того, дані про водні транспортні засоби та їх технічний стан подаються відповідно до форми та порядку, затверджених Міноборони разом з Мінінфраструктури. Проте, такий акт ще не був оприлюднений.

Ігнорування цього обов’язку або запізнення з поданням інформації загрожує адміністративною відповідальністю. Посадові особи державних органів, органів місцевого самоврядування, юридичних осіб та громадських об’єднань можуть бути оштрафовані на суму від 34 000 до 59 500 грн (ч. 3 ст. 210-1 КпАП).

До речі, органи Державної служби з безпеки на транспорті та інспекції державного технічного нагляду місцевих держадміністрацій також зобов’язані до 20 червня повідомити ТЦК про зареєстровані транспортні засоби і техніку.

 

за матеріалами LIGA ZAKON

Читайте також
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...
18 Червня 2024 року - 18:47
Нового підвищення тарифів на світло в Україні найближчим часом не...
18 Червня 2024 року - 16:54
Кабінет Міністрів підтримав зміни до ліцензування перевізників, ініційовані Міністерством розвитку...
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...