Іран відправить до Франції чорні ящики МАУ

Поділитися:

У МЗС Ірану заявили, що збираються відправити чорні ящики збитого літака МАУ до Франції для розшифровки.

«У телефонній розмові з міністром закордонних справ Канади Франсуа-Філіпом Шампань в понеділок міністр закордонних справ Заріф повідомив йому, що Іран відправить чорний ящик українського літака до Франції в найближчі дні, щоб проаналізувати його дані», – йдеться в повідомленні.

За словами іранського міністра, рішення про відправку бортового реєстратора було прийнято вже давно і «воно буде реалізовано найближчим часом». Також Іран вже проінформував Україну про свою готовність вирішувати юридичні питання. Уряд країни готується до виплат компенсацій сім’ям пасажирів, загиблих в катастрофі, а також виплат компенсації за український авіалайнер.

В Іранському МЗС також зазначили, що Україна досі не призначила делегацію для проведення переговорів.

Нагадаємо, що Україна створила делегацію для переговорів з Іраном з питань катастрофи українського літака Міжнародних авіаліній України Boeing 737, який був збитий в небі Тегерана 8 січня. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Раніше повідомлялося, що Тегеран погодився надати Києву чорні ящики літака Міжнародних авіаліній України «Boeing 737», який був збитий в повітряному просторі Ірану 8 січня. Про це повідомляє міністр доріг і міського розвитку Ірану Мохаммад Есламі, передає видання Tasnim.

 

Читайте також
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...
18 Червня 2024 року - 18:47
Нового підвищення тарифів на світло в Україні найближчим часом не...
18 Червня 2024 року - 16:54
Кабінет Міністрів підтримав зміни до ліцензування перевізників, ініційовані Міністерством розвитку...
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...