ЄС знизив мито на українську кукурудзу

Поділитися:

З 26 серпня знижується мито на імпорт кукурудзи. Так, Європейський союз знизив тарифи з 5,48 євро за тонну, до 0,26 євро за тонну. Така мито також буде застосовуватися до імпорту жита і сорго.

«Ціни на кукурудзу в США виросли в останні тижні, досягнувши шеститижневого максимуму у вівторок через побоювання з приводу масштабного збитку від шторму в ключовому зростаючому регіоні США та очікувань підвищення китайського попиту на сільськогосподарську продукцію після переговорів між двома країнами», – йдеться в повідомленні .

Нагадаємо, що всесвітня пандемія коронавірусу негативним чином вплинула на багато сфер економіки і виробництва, зокрема, криза не обійшла стороною ринок зернових і олійних культур. Про це повідомляють експерти компанії «Прометей».

За словами експертів, в період квітня і травня місяця на ринку зернових спостерігається серйозна конкуренція між міжнародними покупцями і внутрішніми споживачами України.

Раніше повідомлялося, що санкції з боку українського уряду стосовно дизельного палива і скрапленого газу виробництва Російської Федерації не допоможуть в цілому врегулювати вітчизняний ринок цін і створити правильну конкуренцію на полях України. Так вважають експерти Нафтогазовій асоціації України.

Читайте також
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...
18 Червня 2024 року - 18:47
Нового підвищення тарифів на світло в Україні найближчим часом не...
18 Червня 2024 року - 16:54
Кабінет Міністрів підтримав зміни до ліцензування перевізників, ініційовані Міністерством розвитку...
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...