ЄС вводить санкції проти Росії і Китаю через кібератаки

Поділитися:

Амбасадори країн Європейського союзу затвердили нові санкції проти Російської Федерації та Китайської Народної Республіки через численні кібератаки.

Як написав у своєму мікроблозі Twitter журналіст Рікард Йозвак, мова йде про причетність деяких компаній і громадян цих країн в атаках, з використанням вірусів WannaCry, NotPetya & Сloud Hopper.

Зокрема було погоджено заморозити активи, пов’язані з розвідкою Головного розвідувального штабу Росії, і розвідувальними службами КНР і КНДР. Також заборонено видавати візи деяким чиновникам зазначених держав.

Нагадаємо, що Європейський союз вирішив продовжити економічні санкції проти Російської Федерації до 31 січня 2021 року.

Згідно з повідомленням прес-центру Ради Європи, вердикт був прийнятий після обговорення виконання Росією мінських домовленостей стосовно окупованій східній Україні.

Також ми повідомляли про те, що США знову мають намір вставити палки в колеса РФ і їх газопроводу «Північний потік-2». Йдеться про новий пакет санкцій.

Глава Держдепу Майк Помпео нагадав про закон CAATSA і заходів припинення подібних ініціатив. Раніше ці заходи не пускали в хід, але зараз американська сторона висловила повну готовність це зробити.

Читайте також
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...
18 Червня 2024 року - 18:47
Нового підвищення тарифів на світло в Україні найближчим часом не...
18 Червня 2024 року - 16:54
Кабінет Міністрів підтримав зміни до ліцензування перевізників, ініційовані Міністерством розвитку...
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...