Українці активно продають валюту

Поділитися:

Середній обсяг щоденного чистого продажу валюти населенням в березні 2021 року на готівковому ринку склав $ 4 млн, а на безготівковому – $ 2 млн.

Про це свідчать дані директора департаменту відкритих ринків Національного банку України.

Згідно зі статистикою Нацбанку, сальдо щоденних валютних операцій населення в готівковому сегменті в січні і лютому було від’ємним і становило $ 1 млн і $ 2 млн відповідно.

Вказується, що в той же час, в безготівковому сегменті середній щоденний обсяг продажу валюти населенням переважав над покупкою і склав в січні $ 4 млн, а в лютому – $ 1 млн.

Нагадаємо, що згідно з даними сайту НБУ, Національний банк України за тиждень з 15 по 19 березня викупив на міжбанківському валютному ринку $ 30,5 млн. Відомо, що вся сума була куплена регулятором в ході інтервенцій за єдиним курсом. При цьому Нацбанк валюту на минулому тижні не продавав.

Раніше повідомлялося, що в Національному банку України спрогнозували рівень інфляції до кінця року. Про це повідомляє прес-служба відомства. За прогнозами з боку Нацбанку, вже до кінця року даний показник досягне позначки в 7%. При цьому станом на кінець I півріччя 2020 року він був на рівні в 5%.

Читайте також
26 Червня 2024 року - 16:12
Міністерство цифрової трансформації України представило Білу книгу, яка детально описує...
25 Червня 2024 року - 18:36
Сьогодні ЄС провів першу міжурядову конференцію на рівні міністрів, щоб...
25 Червня 2024 року - 15:45
У червні аграріям нарахували за травень компенсації за придбану українську...
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...