Українці активно купують валюту

Поділитися:

Глава ради Національного банку України заявив, що вперше з початку року в листопаді українці купили іноземної валюти більше, ніж продали.

“На готівковому валютному ринку в другій декаді листопада продаж населенням іноземної валюти перевищували покупку, однак в цілому за підсумками листопада покупка населенням іноземної валюти вперше з початку року переважала над її продажем (чистий продаж готівкової іноземної валюти банками становила близько 135 млн доларів США)”, – повідомив чиновник.

Відомо, що курс гривні на міжбанківському валютному ринку за тиждень впав на 0,5% під впливом перевищення попиту на іноземну валюту над пропозицією, що частково закривалося коштом валютної позиції банків.

“В умовах помірного тиску на обмінний курс гривні Національний банк третій тиждень поспіль утримувався від проведення операцій на валютному ринку. Загалом позитивне сальдо валютних інтервенцій НБУ з початку року становить майже 750 млн доларів США”, – зазначив глава Ради НБУ.

Нагадаємо, що в Нацбанку оприлюднили відомості про валютну політику на найближчий час. За словами експертів, курс гривні залишиться стабільним, оскільки ніяких передумов для його падіння не існує. Також було сказано і про те, що нинішня політика національного регулятора схожа з тією, яку проводять інші центробанки європейських країн.

Раніше повідомлялося, що Національний банк України став складовою частиною Мережі сталого банкінгу. Ця міжнародна організація є об’єднанням нацбанків та асоціацій банків країн, які переживають період розвитку.

Читайте також
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...
18 Червня 2024 року - 18:47
Нового підвищення тарифів на світло в Україні найближчим часом не...
18 Червня 2024 року - 16:54
Кабінет Міністрів підтримав зміни до ліцензування перевізників, ініційовані Міністерством розвитку...
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...