Україна купує газ у Греції

Поділитися:

Прес-служба компанії “ЕРУ Трейдинг” заявила про початок реверсних поставок природного газу з Адріатичного узбережжя в Україні.

Відомо, що Україна закуповує газ в Греції, в країну паливо транспортували через газотранспортні системи Греції і Румунії. На сьогоднішній день проводяться тестові поставки, щоб покрити потреби внутрішнього ринку.

«Новий газотранспортний коридор Греція-Румунія-Україна дає нам можливість стати частиною європейської ініціативи Трьох морів, яка розвиває вертикальний напрямок транспортування палива. Група компаній ЕРУ першої здійснила поставку зрідженого природного газу з США в Україну, експорт газу в Румунію і ось сьогодні його реверс з цієї країни »- заявили в компанії.

Нагадаємо, що станом на 24 серпня 2020 року, вартість котирувань на природний газ на Нью-йоркській біржі NYMEX трохи знизилася.

Відомо, що ціна на газ з постачанням у вересні за 1 мільйон BTU (British thermal unit – британська теплова одиниця) опустилася на 1,67 відсотка – до 2,41 долара США.

Раніше повідомлялося, що комітет Верховної Ради з питань енергетики і ЖКГ підтримав встановлення тарифу на передачу електроенергії для чотирьох металургійних підприємств без урахування витрат НЕК «Укренерго» на компенсацію з оплати «зелених» тарифів.

Згідно з рішенням комітету, ця норма була включена в законопроект № 3658 «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення умов підтримки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії».

Читайте також
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...
18 Червня 2024 року - 18:47
Нового підвищення тарифів на світло в Україні найближчим часом не...
18 Червня 2024 року - 16:54
Кабінет Міністрів підтримав зміни до ліцензування перевізників, ініційовані Міністерством розвитку...
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...