Україна і Китай будуть нарощувати обсяги торгівлі

Поділитися:

В рамках шостого за рахунком засідання української та китайської комісій щодо торгово-економічного співробітництва країни домовилися продовжити активне взаємовигідне співробітництво в контексті лібералізації торгівлі. Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Вказується, що одним з питань до обговорення стали теми не тільки щодо збільшення обсягів торгівлі, а й з приводу диверсифікації товарної номенклатури двосторонньої торгівлі та в цілому збільшення української продукції на ринках Китаю.

Поки що сторони зійшлися на тому, що підписали спільний протокол подальших взаємних дій щодо формування торгівельного співробітництва.

Це повинно не тільки поліпшити торгову взаємодію двох країн, але і розширити коло можливостей, що потрібні для реалізації спільних ідей та проектів.

Нагадаємо, що Китай обігнав Росію в лідерстві по зовнішній торгівлі з Україною, зайнявши на цьому п’єдесталі перше місце: за підсумками першого кварталу 2020 року азійський партнер збільшив свій показник до 12,5%.

Цікаво, що незабаром в китайських кондитерських можна буде насолодитися смаком українських солодощів і вина. Це можливо завдяки вдалій угоді між кондитерської галуззю України та китайськими компаніями-імпортерами, як свідчать дані прес-служби посольства України в Китаї.

Читайте також
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...
18 Червня 2024 року - 18:47
Нового підвищення тарифів на світло в Україні найближчим часом не...
18 Червня 2024 року - 16:54
Кабінет Міністрів підтримав зміни до ліцензування перевізників, ініційовані Міністерством розвитку...
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...