«Центренерго» погасив борги за постачання вугілля

Поділитися:

ПАТ «Центренерго» погасив борги перед державними вугледобувними підприємствами за постачання вугілля, інформує пресслужба компанії. Зазначається, що рівень розрахунків – 100%.

«Заборгованість перед шахтарями за поставлене вугілля відсутня», – йдеться в повідомленні.

У компанії розповіли, що такий крок зумовлений нинішнім станом справ у вугільній галузі, розумінням великої потреби нарощування видобутку українського вугілля, щоб забезпечити безпеку держави. «Центренерго» здійснило розрахунок попри умову відтермінування оплати за продукцію упродовж 30-ти календарних днів.

У компанії додали, що очікують від шахтарів відповідних зустрічних кроків. Йдеться про виконання своїх договірних зобов’язань з відвантаження продукції без порушень термінів та необхідних обсягів.

Нагадаємо, що у Міненерго розповіли, де закуповуватимуть вугілля. Збільшиться частка імпорту завдяки диверсифікації джерел постачання вугілля. Українські компанії вже мають контракти на постачання вугілля у листопаді з Польщі, Казахстану та Південно-Африканської Республіки. Держава планує імпортувати з цих країн близько 200 тисяч тонн вугілля. Також ведуться переговори з постачальниками вугілля зі Сполучених Штатів Америки.

Раніше стало відомо, що Російська Федерація з листопада зупиняє постачання енергетичного вугілля в Україну.

Читайте також
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...
18 Червня 2024 року - 18:47
Нового підвищення тарифів на світло в Україні найближчим часом не...
18 Червня 2024 року - 16:54
Кабінет Міністрів підтримав зміни до ліцензування перевізників, ініційовані Міністерством розвитку...
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...