Шахти Донбасу видобули тільки 55% вугілля

Поділитися:

У 2020 році на державних шахтах Донецької області шахтарям вдалося видобути лише 1,3 тонни вугілля. Такий показник складає тільки 55,6 відсотка від запланованого. Про це повідомив глава Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Щоправда, вказує Волинець, шахтарі Луганщини видобули 225 тис. тонн вугілля, виконавши планове завдання на 38,7%. Таким чином всього держшахти виконали план на 67,4%. Надалі глава профспілки пояснює причини.

За даними Михайла Волинця, у 2020 році деякі шахти зупиняли штучно, тому що був відсутній ринок. Окрім того, до країни було завезено російське вугілля і державні шахти не мали можливості відвантажувати наше «чорне золото». Купувалася російська електроенергія, а вітчизняні електростанції зупинялися через це, і, звісно, припиняли закупку українського вугілля.

З початку нового року Росія вже поставила 25 млн кіловат. Також з держшахтами своєчасно не розрахувалися за видобуте вугілля, то ж вони не змогли розрахуватися за електроенергію, накопичували борги з зарплати. Наразі вони вже не мають можливості погасити борги за електроенергію, бо там пішли величезні штрафи та пені. Державні вугільні підприємства навмисно ведуть до збанкрутування та закриття, каже профспілковий лідер.

Нагадаємо, збиткові шахти ліквідовуватимуть за спрощеною процедурою.

Також раніше повідомлялося, що з 7 грудня в Україні припинили роботу всі рудники з видобутку урану.

 

Читайте також
26 Червня 2024 року - 16:12
Міністерство цифрової трансформації України представило Білу книгу, яка детально описує...
25 Червня 2024 року - 18:36
Сьогодні ЄС провів першу міжурядову конференцію на рівні міністрів, щоб...
25 Червня 2024 року - 15:45
У червні аграріям нарахували за травень компенсації за придбану українську...
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...