РНБО незадоволена виконанням держоборонзамовлення

Поділитися:

У прес-службі Ради національної безпеки і оборони України повідомили, що Міністерство оборони і Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства не впоралися з виконанням державного оборонного замовлення на нинішній рік.

При цьому, секретар РНБО заявив, що необхідно вжити невідкладних заходів до підвищення ефективності і результативності роботи Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості.

Також чиновники відзначають неприпустимо низький рівень виконання центральними органами виконавчої влади указу глави держави Володимира Зеленського, який передбачає заходи щодо реформування ОПК.

Відомо, що двом профільним міністерствам (Мінекономіки і Міноборони) доручено в двотижневий термін вжити заходів до забезпечення ефективного використання ресурсів державного бюджету згідно з прийнятими рішеннями.

Слід зазначити, що інтенсифікувати роботу з проведення реформи ОПК, модернізації відповідність стандартам НАТО доручено Міністерству з питань стратегічних галузей промисловості.

Нагадаємо, що Рада національної безпеки і оборони зажадала від Центральної виборчої комісії (ЦВК) в терміновому порядку встановити і оприлюднити остаточні офіційні результати місцевих виборів в країні, що пройшли 25 жовтня.

Раніше повідомлялося, що в багатьох питаннях приватні фірми проти втручання держави в їх діяльність. Але приватні компанії в сфері енергетики, які відносяться до критичної інфраструктури, охоче користуються захистом Ради нацбезпеки і оборони України (РНБО).

Читайте також
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...
18 Червня 2024 року - 18:47
Нового підвищення тарифів на світло в Україні найближчим часом не...
18 Червня 2024 року - 16:54
Кабінет Міністрів підтримав зміни до ліцензування перевізників, ініційовані Міністерством розвитку...
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...