Рекордний урожай і бразильська кукурудза знизять українську кукурудзу в ціні

Поділитися:

Всесвітня пандемія коронавірусу негативним чином вплинула на багато сфер економіки і виробництва, зокрема, криза не обійшла стороною ринок зернових і олійних культур. Про це повідомляють експерти компанії “Прометей”.

За словами експертів, в період квітня і травня місяця на ринку зернових спостерігається серйозна конкуренція між міжнародними покупцями і внутрішнім споживачами України.

Повідомляється, що оскільки в країні спостерігається низький показник пропозицій з боку виробників, рівень закупівельних цін переробників всередині країни майже рівносильний рівню цін, які фіксуються в вітчизняних портах.

Найбільше ця ситуація зачіпає кукурудзу.

Рівень цін кукурудзи на базисі СРТ ситуативно перевищував ціни у валюті на умовах поставки FOB”, – розповів експерт Григорій Гудима.

Спеціаліст вказав, що така ситуація зумовлена ​​конкуренцією з продуктом з боку Бразилії, чия кукурудза нещодавно вийшла на зовнішні ринки продовольства.

Як повідомлялося раніше, в Україні фіксується подорожчання ціни на моркву, яке безпосередньо пов’язане з великим попитом на продукт з боку ряду компаній і окремих мереж.

Читайте також
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...
18 Червня 2024 року - 18:47
Нового підвищення тарифів на світло в Україні найближчим часом не...
18 Червня 2024 року - 16:54
Кабінет Міністрів підтримав зміни до ліцензування перевізників, ініційовані Міністерством розвитку...
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...