На ціну на нафту впливають США

Поділитися:

Українські аналітики прогнозують, що вартість нафти до 13 вересня буде коливатися близько 41 долара за барель. Однак, вже в найближчі дні на ціни вплинуть новини про запас нафти.

“Одним з головних визначальних чинників сьогодні буде виходить статистика по ринку США. За попередніми даними, цифри виявляться не такими оптимістичними, як би того хотілося”, – відзначають експерти.

Попит на нафту продовжить рости, адже тренд на скорочення безробіття і відновлення економіки триває. Відомо, що дані по запасах нафти в США вийдуть пізніше звичайного – в четвер.

Слід зазначити, що на наступному тижні очікується зниження ціни на нафту марки Brent до позначки в 41,00 долара за барель, а якщо котирування закріпляться вище 43,00 доларів, їх коливання так і продовжаться в каналі 43,20-46,60 доларів.

Нагадаємо, що світові ціни на нафту стали різко падати на тлі чуток про намір монополіста саудівської нафти компанії Saudi Aramco знизить ціни на всі сорти так званого «чорного золота». Про це свідчать результати ранкових торгів у понеділок, 7 вересня.

Відзначимо, що раніше компанія анонсувала повторне пониження ціни на нафту до 1,4 долара за барель. В результаті такого зміщення в ціні, підсумкова вартість сировини буде дешевше 0,8 долара в порівнянні з вартістю нафти з Омана і Дубая.

Раніше повідомлялося, що в порт Південний прибув танкер на борту якого на поля України приїхали тонни азербайджанської нафти. Про це повідомляє прес-служба концерну «Білнафтохім».

«Танкер з азербайджанською нафтою для Білорусі від компанії SOCAR прибув в порт Південний і розвантажується», – йдеться в повідомленні відомства.

Читайте також
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...
18 Червня 2024 року - 18:47
Нового підвищення тарифів на світло в Україні найближчим часом не...
18 Червня 2024 року - 16:54
Кабінет Міністрів підтримав зміни до ліцензування перевізників, ініційовані Міністерством розвитку...
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...