Кабмін змінив розрахунок тарифів на тепло

Поділитися:

Кабінет міністрів вніс зміни в Порядок розрахунку середньозважених тарифів на теплову енергію, вироблену з використанням природного газу для потреб населення, установ і організацій, що фінансуються з державного або місцевого бюджету і встановив так званий двоставковий тариф. Відповідне рішення уряд ухвалив на своєму останньому позачерговому засіданні від 28 жовтня.

Вказується, що на цей час основною величиною для розрахунку формули середньозваженого тарифу є той тариф, який був встановлений для того чи іншого суб’єкта господарювання в поточний момент.

На своєму останньому засіданні Кабінет міністрів України поставив ввести так званий двоставковий тариф, який складається з умовно-змінної частини та умовно-постійної частини тарифу.

При цьому сам порядок розрахунку середньозважених тарифів на теплову енергію таких змін не передбачає, тому надалі ця проблема потребує додаткового правового регулювання.

Нагадаємо, що за перші 10 днів останнього місяця літа помітно зросла вартість електроенергії – показник, який називається «на добу вперед».

Станом на 13 серпня ціна на нього склала 1 317,30 грн./МВт-год, це на 5,8% більше, ніж за декаду в липні. Також цей показник порівняли і з загальним липневим – він вище майже на 6%.

Читайте також
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...
18 Червня 2024 року - 18:47
Нового підвищення тарифів на світло в Україні найближчим часом не...
18 Червня 2024 року - 16:54
Кабінет Міністрів підтримав зміни до ліцензування перевізників, ініційовані Міністерством розвитку...
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...