Ф’ючерси на індекси США знижуються у четвер

Поділитися:

Ф’ючерси на фондові індекси Сполучених Штатів знижуються у четвер, трейдери оцінюють прогнози глави Федеральної резервної системи країни Джерома Пауелла та нові статистичні дані.

За словами Пауелла, фінансова допомога має вирішальне значення для зусиль з відновлення економіки Штатів. Водночас, міністр фінансів США Джанет Йеллен преконана, що необхідно розширити дію державної програми Paycheck Protection Program, в рамках якої банки надають кредити малому бізнесу на виплату зарплатні.

Також, на її думку, критично важлива вакцинація для відновлення економіки. Окрім того, банки наразі виглядають  здоровіше, ніж на початку коронавірусної пандемії. Зазначається, що у четвертому кварталі економіка країни зросла на 4,3% в перерахунку на річні темпи. Водночас, скоротилася кількість американців, які вперше звернулися за допомогою з безробіття. Минулого тижня кількість зменшилася на 97 тисяч – до 684 тисяч осіб, що є мінімальним рівнем з березня минулого року.

Рівень червневого ф’ючерсу E-mini на індекс S&  500 зменшився на 0,5% і становив 3861,5 пункту. Котирування червневого ф’ючерсу E-mini на індекс Dow Jones скоротилися на 0,51%, до 32155 пунктів. Ф’ючерс на індекс Nasdaq 100 на червень опустився на 0,62%, до 12715,25 пункту.

Нагадаємо, що США на біржах почали продавати водні ф’ючерси.

Раніше повідомлялося, що ціни на нафту впали через аварію суховантажу в Суецькому каналі. За даними Bloomberg, ф’ючерси на нафту марки Brent з поставкою в травні в четвер вранці в ході торгів впали в ціні до 63,08 долара за барель.

Читайте також
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...
18 Червня 2024 року - 18:47
Нового підвищення тарифів на світло в Україні найближчим часом не...
18 Червня 2024 року - 16:54
Кабінет Міністрів підтримав зміни до ліцензування перевізників, ініційовані Міністерством розвитку...
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...