«‎Для Білорусі взагалі не критична українська продукція, а для України — так, тому що Білорусь є реекспортом українських товарів»‎ — експерт

Поділитися:

У парламенті пропонують тимчасово припинити імпорт товарів, які вироблені в Білорусі. Відповідний законопроект вже зареєстрували в Раді.

Згідно із документом, поки не буде вирішена ситуація із захопленням влади Олександром Лукашенком, який в результаті сфальсифікованих виборів торік влітку незаконно прийшов до влади, пропонується заборонити укладання правочинів із державою-сусідкою.

Йдеться про ділові відносини, які виникають між підприємцями України і Білорусі, внаслідок яких до нашої держави імпортуються білоруські товари. Якщо підприємець вже уклав такі договори на імпорт товарів, походженням яких є Білорусь, то законопроектом передбачено їхнє повне виконання. Для того, щоб такі підприємці не підпадали під штрафні санкції.

За словами економіста Всеволода Степанюка, Білорусь є реекспортом українських товарів в країни СНД, тому для Україні експортні звязки із Білоруссю є дуже важливими. Таку думку експерт висловив в ефірі «Першого Ділового».

«‎Для Білорусі взагалі не критична українська продукція, а для України — так, тому що Білорусь є реекспортом українських товарів до того ж ринку СНД»‎, — вважає економіст.

Білоруський журналіст в Україні Денис Стаджи, у свою чергу зазначив, що у разі, якщо економічна криза в Білорусі буде погіршуватись, то український бізнес зазнає втрат, оскільки країна не зможе купувати українські товари.

«Якщо буде погіршуватись економічна криза в Білорусі, умовного кажучи, країна перейде в режим військового стану, то просто Білорусь не зможе купувати українські товари, а вона купує дуже багато, і Україна купує багато білоруських», — зазначив Денис Стаджи.

Нагадаємо, в Польщі прогнозують, що криза, яка станом на сьогодні існує на кордоні з сусідньою Білоруссю, протримається довше, ніж це прогнозувалося раніше.

Також ми писли про те, що Україна на кордоні з Білоруссю розпочала спеціальну прикордонну операцію«Полісся». Вона координується Державною прикордонною службою та проводиться разом із силами Національної гвардії, Національної поліції, ЗСУ та іншими задіяними резервами.

Читайте також
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...
18 Червня 2024 року - 18:47
Нового підвищення тарифів на світло в Україні найближчим часом не...
18 Червня 2024 року - 16:54
Кабінет Міністрів підтримав зміни до ліцензування перевізників, ініційовані Міністерством розвитку...
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...