Через карантин на світовому ринку виник дефіцит електроніки

Поділитися:

Дефіцит на світовому ринку електроніки може протриматися до 2022-го року. Так вважають експерти агенції Ройтерс, повідомляють журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

Від початку пандемії попит на електронні ґаджети стрімко зріс. На тлі дистанційного навчання та роботи найбільше почали купувати персональні комп’ютери, ноутбуки та планшети.

Як наслідок, на ринку стрімко виник дефіцит продукції. Через надмірний попит виробники відстають від виконання замовлень на декілька місяців. Попередній максимум з обсягів продажу персональних комп’ютерів – 250 мільйонів екземплярів – фіксували у 2008-му році.

Нині аналітики очікують на зростання показників до 300 мільйонів. А це на 15% більше за цифри 2019-го. Ще швидше зростають цифри реалізації планшетів.

До кінця наступного року, як підрахували аналітики, сумарний обсяг проданих комп’ютерів і планшетів сягне 1 млрд 770 млн примірників.

Торік показник був на 130 мільйонів меншим. Щоб встигнути за темпами попиту, компанії збільшили кількість постачальників, прискорили доставку та навіть відклали запуск нових моделей. Нині, кажуть, найважче знайти процесори та екрани.

Нагадаємо, що в Україні за підсумками першого кварталу зросли продажі побутової техніки та електроніки. За останніми даними експертів люди стали купувати технік на 7% більше.

Водночас продажі офісної техніки впали на 18%. Такі дані своїх дослідження в середу, 20 травня, опублікувала компанія GfK Україна.

Читайте також
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...
18 Червня 2024 року - 18:47
Нового підвищення тарифів на світло в Україні найближчим часом не...
18 Червня 2024 року - 16:54
Кабінет Міністрів підтримав зміни до ліцензування перевізників, ініційовані Міністерством розвитку...
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...