НКРЕКП схвалила інвестиції в “Укренерго”

Поділитися:

Нацкомісія з держрегулювання у сфері енергетики і комунпослуг схвалила інвестиційну програму НЕК “Укренерго” на цей рік у 4,33 млрд гривень. Регулятор підтримав відповідний проект постанови, інформує пресцентр “Укренерго”.

Зазначається, що інвестпрограму затвердять остаточно після громадських обговорень.

Як зауважують у пресслужбі, загальний об’єм інвестицій цьогоріч буде збільшено на 40% порівняно з 2020 роком (понад 3 млрд гривень). Пов’язано це з підвищенням фінансування завдяки кредитним коштам. Частка кредитних коштів цього року становить приблизно 68%. Порівняно з минулим роком їх об’єм збільшився майже на половину.

Раніше “Укренерго” у 2021 році планувало інвестувати у розвиток мереж понад 7 млрд грн, з яких майже 5,5 млрд мали спрямувати на технічне переоснащення, оновлення електромереж і купівлю обладнання, 1,7 млрд грн – на нове будівництво.

Раніше ми повідомляли, що Нацкомісія з держрегулювання у сфері енергетики 26 лютого розгляне питання щодо покарання” Центренерго” через порушення ліцензії на необхідний обсяг резервів палива для виробництва електроенергії. Його можуть оштрафувати на 850 тис. грн.

Також ми писали, що експосадовців “Укренерго” підозрюють у нанесенні мільйонних збитків.

Читайте також
11 Червня 2024 року - 11:48
Ринок праці у травні нагадував безлюдну пустелю: кількість шукачів та...
6 Червня 2024 року - 12:36
Кадровий дефіцит в Україні стає серйозною загрозою для економіки в...
31 Травня 2024 року - 17:54
Як повідомляє Reuters, кількість українців, які живуть у бідності, зросла...
31 Травня 2024 року - 14:42
28 травня на території МВЦ в м. Києві за підтримки...