Експерти пророкують падіння виробництва цукру в прийдешньому макроекономічному сезоні 2020/2021. Про це свідчать дані аналітичного центру відділу НАЦУ “Укрцукор”.
На поточний момент виробництво цукру оцінюється в обсягах 1,2-1,3 млн тонн. Такий результат на 15% менший від тієї статистики, якій Україні вдалося досягти в минулих сезонах.
Повідомляється, що тут ключову роль зіграли фактори скорочення посівних площ, а також погодні умови, через які врожайність в Україні не настільки висока.
Відзначимо, що нещодавно негода пошкодила посіви в Тернопільській, Харківській і Кіровоградській областях. Також в Україні все ще існує проблема шкідників, які з’їдають урожай.
У той же час аналітики вважають, що навіть обсяги в 1,2-1,3 млн тонн цукру зможуть повністю задовольнити потреби внутрішнього покупця.
Як повідомлялося раніше, в Україні прогнозується зниження цін на ряд продовольчої продукції, що є відмінною можливістю для держави поповнити власні резерви продуктових запасів.
Це обумовлено як заворушеннями на ринку нафти, так і зростанням пропозицій з боку Аргентини.