«Карантин буде діяти до 22 червня» – МОЗ

Поділитися:

З 22 травня в Україні введуть адаптивний карантин. Про це повідомив глава Міністерства охорони здоров’я України Максим Степанов на щоденному брифінгу.

Глава міністерства Максим Степанов зазначив, що з 22 травня поточного року в Україні буде запроваджено так званий адаптивний карантин.

Ним передбачено поетапне пом’якшення карантинних заходів кожні 10 днів.

Також відомо, що буде введений три критерії для переходу на кожен новий етап: показник захворюваності за останні 7 днів в 100 000 населення, заповненість ліжок в лікарнях, які лікують хворих COVID-19 (не більше 50%) і кількість тестувань в кожному регіоні.
Якщо ситуація в тому чи іншому регіоні відповідати критеріям, то він зможе переходити на новий етап пом’якшення. Міністр підкреслив, що це європейська практика боротьби з COVID-19.

Максим Степанов також зазначив, що з 22 травня буде введено таке пом’якшення карантину: відновлення роботи міського та приміського транспорту, проведення спортивних заходів при дотриманні протиепідемічних обмежень.

Як повідомлялося раніше, Державна служба статистики у вівторок вранці, 19 травня, опублікувала розподіл кількості штатних співробітників за розмірами нарахованої їм заробітної плати, за видами економічної діяльності в березні 2020 року.

Читайте також
26 Червня 2024 року - 16:12
Міністерство цифрової трансформації України представило Білу книгу, яка детально описує...
25 Червня 2024 року - 18:36
Сьогодні ЄС провів першу міжурядову конференцію на рівні міністрів, щоб...
25 Червня 2024 року - 15:45
У червні аграріям нарахували за травень компенсації за придбану українську...
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...