Українська збірна залишає Євро-2024 після нічиєї з Бельгією

Поділитися:

Заклик головного тренера збірної України підтримати команду на матчах чемпіонату Європи знайшов відгук у третьому турі: за даними спортивних агентств, на 54-тисячному стадіоні в Штутгарті був аншлаг, причому українських фанів на трибунах було понад 11 тисяч, що перевищило кількість уболівальників збірної Бельгії. Але рахунок: Україна 0:0 Бельгія

Бельгія, яка займає третє місце в рейтингу ФІФА, має найвищий показник серед усіх європейських збірних. Вирішальна гра в групі Е чемпіонату Європи в Німеччині стала першою в історії для збірних України та Бельгії.

Сергій Ребров змушений був не включити до складу двох ключових гравців збірної – півзахисників Михайла Мудрика та Віктора Циганкова, віддавши перевагу експериментальній схемі 5-3-2 з Артемом Довбиком і Романом Яремчуком на вістрі атаки. Також у стартовому складі не було Олександра Зінченка, найкращого гравця попередньої гри, який вийшов тільки на початку другої половини зустрічі.

У першому таймі Україна атакувала помітно більше, її форварди мали кілька гольових моментів. У другому таймі гра спочатку вирівнялася, потім ігрову перевагу на деякий час перехопили бельгійці, а згодом гра йшла на зустрічних курсах. Кілька шансів забити мав Довбик. На 81-й хвилині український тренерський штаб пішов ва-банк, випустивши замість захисника Олександра Святка атакуючого півзахисника, ветерана збірної Андрія Ярмоленка, який значно додав гостроти атакам України. Однак це не принесло результату.

Перед стартом останньої пари матчів у групі Е усі чотири команди мали по 3 очки в активі. При умові нічиєї в паралельному матчі третього туру Україна не потрапляла в плей-офф за будь-якого іншого результату, окрім перемоги. Напередодні гри ставки букмекерів на нічию в матчі Словаччина – Румунія впали до мінімуму. Такий результат гарантував вихід в плей-офф обом цим збірним. Саме так вони і зіграли, і відсутність реакції УЄФА, який зазвичай відстоює принципи Fair Play, наразі залишається загадкою.

Неймовірно, але факт: Україна з чотирма очками в активі залишає Євро-2024. Три інші команди групи Е з таким же показником очок, але з кращою різницею забитих і пропущених м’ячів, продовжать боротьбу в плей-офф турніру.

 

 

за матеріалами DW
фото: УЕФА

Читайте також
26 Червня 2024 року - 16:12
Міністерство цифрової трансформації України представило Білу книгу, яка детально описує...
25 Червня 2024 року - 18:36
Сьогодні ЄС провів першу міжурядову конференцію на рівні міністрів, щоб...
25 Червня 2024 року - 15:45
У червні аграріям нарахували за травень компенсації за придбану українську...
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...