Уряд оновив список «коронавірусних» товарів, які не обкладаються ПДВ

Поділитися:

Український уряд додало деякі позиції до переліку товарів, які необхідні для боротьби з пандемією коронавірусу і звільняються від сплати ПДВ.

Так, в новій постанові Кабінету міністрів України від 28 листопада 2020 року, з’явився розширений пільговий перелік товарів, до якої увійшли:

  • імунобіологічні препарати та харчові продукти для спеціальних медичних цілей;
  • зволожувач дихальних сумішей без підігріву;
  • коннектор швидкого з’єднання з медичними газами і мішок для дихального контура, одноразового застосування (мішок дихальний одноразовий);
  • реагенти (набори реагентів) для визначення рівня прокальцитоніну, Д-димера.

Крім цього, в переліку з’явився розділ: «Системи постачання медичних газів, необхідних для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій і пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2″.

Нагадаємо, що в Україні продукти коштують на порядок дорожче від рівня вартості, який склався в Європі. Про це повідомляють українські економісти.

Фахівці кажуть, що так склалося через занадто завищеного ПДВ. Наприклад, в якщо в Європі додана вартість на курку становить 5%, то в Україні це ж значення дорівнює 20%.

Раніше повідомлялося, що після закінчення останньої доби на полях Австралії не було зафіксовано жодного випадку інфікування коронавірусом. Про це в неділю, 1 листопада, повідомляє Reueters.

Вказується, що всього за весь період пандемії коронавірусу в державі офіційно штам COVID-19 підтвердили лише у 27,5 тисячі осіб.

Читайте також
26 Червня 2024 року - 16:12
Міністерство цифрової трансформації України представило Білу книгу, яка детально описує...
25 Червня 2024 року - 18:36
Сьогодні ЄС провів першу міжурядову конференцію на рівні міністрів, щоб...
25 Червня 2024 року - 15:45
У червні аграріям нарахували за травень компенсації за придбану українську...
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...