Ще один банк визнаний неплатоспроможним

Поділитися:

Ще один банк перестав існувати в банківській системі України. Так, мова йде про банк “Народний капітал”. Про це заявили в прес-службі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО). Крім того, в Єдиному державному реєстрі юридичних та фізичних осіб-підприємців з’явився запис про припинення діяльності банку “Народний капітал” (НК Банк) як юридичної особи.

Фахівці Нацбанку відзначають, що це свідчить про завершення ліквідаційної процедури фінустанови.

“Згідно зі статтею 52 закону про систему гарантування вкладів фізичних осіб вимоги кредиторів до банку, які не були задоволені за недостатністю його майна, вважаються погашеними”, – йдеться в повідомленні ФГВФО.

Слід зазначити, що 17 грудня уповноважена особа ФГВФО подало документи для внесення до Єдиного держреєстру інформації про припинення діяльності банку. В рамках відшкодування клієнти фінустанови отримали 5,9 млн грн, або 96,8% від загальної гарантованої суми.

Нагадаємо, що 15 грудня на засіданні в Шостому апеляційному адмінсуді було оголошено про те, що розгляд апеляційної скарги «ПриватБанку» буде продовжено 21 січня 2021 року. Йдеться про апеляцію за рішенням Окружного адмінсуду столиці від 18.04.2019 р

Раніше повідомлялося, що Фонд гарантування вкладів фізичних осіб у вівторок, 17 березня, завершив ліквідацію неплатоспроможного київського Фортуна-банку.

Як сказано на сайті Фонду, відповідно до статті 53 закону «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», організація внесла запис до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та цивільних формувань про припинення державної реєстрації акціонерного товариства «Фортуна-банк» як юрособи.

Читайте також
26 Червня 2024 року - 16:12
Міністерство цифрової трансформації України представило Білу книгу, яка детально описує...
25 Червня 2024 року - 18:36
Сьогодні ЄС провів першу міжурядову конференцію на рівні міністрів, щоб...
25 Червня 2024 року - 15:45
У червні аграріям нарахували за травень компенсації за придбану українську...
19 Червня 2024 року - 8:27
Від початку російського широкомасштабного вторгнення аграрний сектор зазнав збитків на...