Зоні відчуження виділили 90 млн гривень на попередження пожеж

Поділитися:

Державному агентству з управління зоною відчуження (ДАЗВ) Кабінетом міністрів України було виділено 89,99 млн грн для здійснення заходів щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій в зоні відчуження і зоні відселення.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства економіки.

Відомо, що з початку року в Зоні відчуження сталося понад 50 випадків пожеж на загальній площі 67,5 тис. Га і існує загроза виникнення пожеж в осінньо-зимовий період 2020-2021 років.

“Це особливо небезпечно на радіоактивно забруднених територіях, можуть придбати транскордонне поширення з Республікою Білорусь”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, погорільці Луганщини навряд чи зможуть отримати заявлену президентом України компенсацію до холодів. Про це заявив керівник гуманітарної місії «Проліска».

«Більшість людей залишається на території населеного пункту або в сусідньому населеному пункті, у родичів, у сусідів. По-різному, але в основному ці люди залишаються на території своїх населених пунктів », – сказав глава місії, яка допомагає погорільцям.

Раніше повідомлялося, що правоохоронні органи України відкрили кримінальне провадження за фактом пожежі в так званій Чорнобильській зоні, в Київській області.

Як говориться в повідомленні відомства, відкрито кримінальне провадження за фактом «порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки», відповідно до ч. 1 ст. 270 КК України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу