Знайдено винного у постачанні неякісних катерів ЗСУ

Поділитися:

Справа про розкрадання коштів Міноборони – зрушила з місця. Один з експосадовців міністерства, Андрій Араптанов, підозрюваний у схемі щодо присвоєння грошей на закупівлі неякісних катерів – визнав свою провину. Про це повідомляє телеканал «Перший Діловий».

Йому призначили 5 років позбавлення волі умовно – зі звільненням від покарання з іспитовим строком 2 роки та 6 місяців.

За даними слідства, схему організували експосадовці Міноборони та заводу «Кузня на Рибальському», який належав 5-ому президенту Петру Порошенку. Змовившись, вони уклали контракти на постачання Збройним силам України неякісних військових катерів.

Йдеться про події 2016 року. Тоді Збройні Сили планували замовити 3 броньовані катери. Про ці плани дізнався голова «Кузні на Рибальському». І вирішив заробити на цьому. Підбурив заступника міністра оборони укласти державний контракт саме з його підприємством. Хоча чиновник не мав на це права. Адже у Кузні на Рибальському не було проєктної документації на будівництво катерів.

Тим не менше, чиновник погодився на оборудку. Перевищив свої повноваження і дав вказівку Араптанову на безперешкодне укладання контракту з «Кузня на Рибальському». Але як засвідчила перевірка – збудовані катери не відповідали техвимогам: заявленій водотоннажності, висоті та величині максимальної швидкості. В результат таких дій державі було завдано збитків на 444 мільйони гривень.

Раніше ми повідомляли, що депутати хочуть локалізувати закупівлі у машинобудівній промисловості.

Також ми писали, що Мінфін покриває корупційні схеми закупівель для електрифікації “Укрзалізниці”.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу