Журналісти проаналізували діяльність ОАСК

Поділитися:

Скандальний окружний адміністративний суд Києва (ОАСК), який роками лобіював інтереси олігархів – несподівано змінив вектор своєї роботи. І почав ухвалювати, як не дивно, справедливі рішення. Про це свідчать результати розслідування журналістів, повідомляє «Перший Діловий»

Зокрема йдеться зараз про судові рішення з приводу підвищення вартості залізничних вантажних перевезень. Раніше усі ухвали суду – були на користь олігархів.

Наприклад, у серпні цього року уряд вирішив збільшити вартість залізничних перевезень для різних типів вантажів – на 8% в серпні цього року та 20% в січні наступного.

Однак компанію Азовсталь з олігархічної групи Метінвест, яка користується послугами Укрзалізниці, не задовольнило рішення про підвищення тарифів. І вона подала в суд на Мінінфраструктури. На що отримала позитивну відповідь, адже  рішення ухвалювала зручна для олігархів суддя Ярослава Добрянська.

В результаті  Укрзалізниця відразу втратила право стягувати за перевезення підвищену плату. І це рішення коштувало їй близько 15 мільйонів гривень на день.

Після цього Міністерство інфраструктури  подало подало заяву про відвід судді, розуміючи безперспективність розгляду справи саме у Добрянської, і ОАСК цю заяву задовольнив. Справа перейшла до судді Любові Маруліної, яка одразу ж скасувала усі попередні рішення. ОАСК.

Щоправда експерти запевняють, що це ще не означає остаточну перемогу, адже ОАСК може іще не раз змінити свою позицію, залежно від ситуації.

Раніше повідомлялося, що Юрій Вітренко пішов в ОАСК.

Також ми писали й про те, що посли G7 підтримали ліквідацію ОАСК.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу