Жінки в Україні недоотримують 25% зарплати

Поділитися:

Українські роботодавці займаються дискримінацією жінок на робочих місцях.

Про це в середу, 25 листопада, опублікована інформація на Урядовому порталі від імені прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Як зазначив прем’єр-міністр, в нашій країні залишається дуже високим рівень дискримінаційного ставлення до жінок-співробітниць з боку власників підприємств, що надають робочі місця.

Денис Шмигаль уточнив, що перш за все йдеться про розмір оплати праці чоловіків і жінок. За словами прем’єра і за даними Кабміну, жінки на українських підприємствах отримують заробітну плату, як правило, на 25 відсотків меншу, ніж чоловіки.

Шмигаль поскаржився, що рівні права та обов’язки чоловіків і жінок – давно доконаний факт, а ось над рівністю реальних можливостей суспільству ще треба багато працювати.

Нагадаємо, в Україні безробітними частіше залишаються жінки.

Також раніше ми написали про те, що велика частина хворих COVID-19 українців перебувають у віковій групі 30-59. При цьому жінок серед хворих на два відсотки більше, ніж чоловіків. Про це у вівторок, 31 березня, на брифінгу заявив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу