Зеленський створює університет кібербезпеки

Поділитися:

В Україні з’явиться президентський Університет інформаційної та кібербезпеки. Глава держави Володимир Зеленський підписав указ, який зобов’язує уряд опрацювати питання з підготовки та реалізації цього проекту, а також з організації матеріального і фінансового забезпечення, зокрема, завдяки державно-приватному партнерству.

Як розповів під час виступу на форумі “Україна 30. Освіта і наука” президент Володимир Зеленський, ця установа вищої освіти готуватиме людей майбутнього: фахівців з кібербезпеки, штучного інтелекту, нанотехнологій, аерокосмічних та енергетичних, а також біотехнологій. Освітній процес в новому закладі базуватиметься на основі спеціальностей, які складають основу шостого технологічного укладу, уточнили у пресслужбі президента.

Зазначається, що кількість першого набору до університету становитиме 120 осіб за шістьмома напрямками по 20 студентів. Ця кількість за п’ять років зросте до 600.

Випускники університету будуть гарантовано працевлаштовані до провідних держкомпаній, дослідницьких і наукових установ, центральних органів влади.

Нагадаємо, раніше президент призначив керівника новоствореного органу – Центру протидії дезінформації. Посаду отримала колишня співробітниця Національного антикорупційного бюро України і Офісу Генерального прокурора Поліна Лисенко.

Також ми писали, що президент в своєму відеозверненні до українців зазначив, що наразі Україна веде відразу дві війни: першу на лінії фронту і другу в умах українців, борючись з російською пропагандою. В контексті останньої проблеми глава держави прийняв рішення щодо створення центру протидії дезінформації.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу