Зеленський обіцяє забезпечити житлом ліквідаторів ЧАЕС

Поділитися:

Виступаючи на нараді із соціального захисту ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній електростанції, президент України Володимир Зеленський анонсував поновлення програми із забезпечення житлом ліквідаторів аварії.

Український голова заявив, що наступного року однією з пріоритетних програм уряду є поновлення та реалізація проекту, який передбачає забезпечення житлової нерухомості тих, хто брав участь під час ліквідації після аварії на ЧАЕС.

Наступним кроком після заяви стало підписання відповідного указу Президентом. Офіційний документ також включає нагородження президентською відзнакою ліквідаторів під назвою «За участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС». Указ підписано і вже розміщено на офіційному ресурсі президента.

За словами Володимира Зеленського, Кабінет міністрів зобов’язується розпочати виконання указу найближчим часом, щоб встигнути реалізувати проект до квітня вже наступного, 2022 року.

У той же час, як відомо, у Чорнобилі почали здавати в оренду приміщення. Однак вони не призначені для проживання.

Також ми повідомляли про те, що Кабмін планує виділити кошти у розмірі 45,5 мільйонів гривень на підтримку у безпечному стані енергетичних блоків та безпосередньо об’єкту «Укриття» ЧАЕС та загалом екологічного стану зони відчуження.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ