Зеленський дав брифінг в Трускавці: головне (відео)

Поділитися:

Головні теми, яких торкнувся президент у своєму зверненні до журналістів, — це відставка Разумкова, другий президентський термін, діяльність РНБО тощо.

У відповідях на питання з приводу Разумкова Зеленський уточнив, що спікер на сьогодні «веде свою політичну гру», тим самим заважаючи працювати всій партії. Зокрема, Дмитро Разумков не голосує за санкції РНБО, це обурює президента. Брифінг транслював телеканал «Дім».

З приводу того, щоб знову йти на президентські вибори, Володимир Зеленський відповів ухильно — він ще не вирішив, чи буде це робити. А про затримання Міхеїла Саакашвілі в Грузії сказав, що Україна обов’язково буде займатися цим питанням, оскільки затриманий громадянин нашої країни.

До зустрічі з Путіним Зеленський готовий, причому під час брифінгу говорив про формат тет-а-тет. Також президент України впевнений, що ця зустріч може принести «несподіваний результат».

Не оминув увагою президент і замах на Сергія Шефіра. Зеленський повністю впевнений, що нападників знайдуть і покарають за всією суворістю закону, проте подробиць, відомих на цю мить, не розкрив.

Не забув український президент і про гучну справу «вагнерівців». Зокрема, Зеленський заявив, що знав про їх пересування в Республіці Білорусь, розповів Олександру Лукашенко про те, що в Білорусь заїхали «якісь бойовики» і повідомив деякі деталі, відомі йому на той час. Лукашенко пообіцяв президенту України вивчити це питання і «зробити все можливе».

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ