Заступник міністра з інфраструктурних проектів: навіщо Мінфіну такий зам?

Поділитися:

В рамках нового спецпроекту нашого видання, ми вирішили проаналізувати професіоналізм та ефективність окремих чиновників міністерств та відомств.

Одним із перших нашу увагу привернув Олександр Степанович Кава. Призначення його на ту чи іншу посаду протягом багатьох років завжди зустрічало хвилю критики від представників політики та бізнесу. У кулуарах його називали «смотрящим» від влади при тому чи іншому міністерстві.

Наразі посада Олександра Кави звучить дуже дивно для міністерства фінансів: заступник міністра з інфраструктурних проектів. Навіщо такий заступник міністру фінансів за наявності цілого міністерства інфраструктури?

Зараз уже зрозуміло, що Кава працює при міністерстві своєрідним «вірменським радіо» і поширює в ЗМІ інформацію на ті теми, за розпилом грошей на яких його поставили «смотрящим». Мабуть, ці функції йому й доручили у Мінфіні.

З останніх таких тем – будівництво нового аеропорту на Азовському узбережжі, поблизу Маріуполя та електрифікація УЗ.

Але будемо об’єктивними, і насамперед ми, звичайно, звернемося до самого Олександра Степановича, щоб він пояснив ці парадоксальні функції заступника міністра фінансів та його відповідь опублікуємо.

Раніше ми повідомляли, що Міністерство фінансів України у вівторок, 18 січня, продало облігацій внутрішньої позики (ОВДП) на суму 4,15 млрд грн. Найбільший попит був на доларові облігації, як йдеться у повідомленні Мінфіну.

Також, Міністерство фінансів України розмістило облігації внутрішньої державної позики (ОВДП) на 3,874 млрд грн у рамках аукціону 11 січня. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу