Застава на виплат: Кабмін затвердив альтернативні види покарань

Поділитися:

Міністерство юстиції повідомляє, що уряд затвердив проекти законів щодо альтернативних видів покарань.

За інформацією пресслужби відомства, документи спрямовані на індивідуалізацію системи покарань, збільшення видів покарань, які б стали альтернативою позбавлення волі. Очікується, що це зменшить кількість осіб у місцях позбавлення волі, сприятиме виправленню правопорушників, не застосовуючи ізоляцію від суспільства, також заощадить бюджетні кошти.

Передбачається заміна покарання у вигляді обмеження волі на пробаційний нагляд, розширення кола осіб, яким призначатимуть покарання у вигляді громадських робіт, а також, яких можуть звільнити від виконання покарання з випробуванням.

У планах – введення застави майна, а не тільки грошових коштів, як запобіжний захід. Можливість встановлення внесення застави на виплат, зважаючи на майновий стан підозрюваного чи обвинуваченого. У документах передбачається покращення умов перебування у СІЗО, завдяки наданню платних послуг із покращеними побутовим умовами та харчуванням.

Нагадаємо, раніше у Міністерстві юстиції заявили про перебої після перенесення низки реєстрів на нову платформу. У лютому відомство уклало угоду з власним ДП “Національні інформаційні системи” про забезпечення функціонування держреєстрів на понад 424,6 млн ​​грн.

Також ми писали, що Мін’юст затвердив нові правила арешту банківських рахунків.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу