Заробітчани можуть бути позбавлені права на в’їзд до країн Європейського союзу

Поділитися:

Українські трудові мігранти можуть бути позбавлені права на в’їзд до країн Євросоюзу і, відповідно, можливості знайти собі роботу за кордоном. В основному це стосується наших співгромадян, які працюють в країнах ЄС нелегально.

Багато українців відправляються в Європу за туристичними візами і потім влаштовуються там на роботу. На жаль, ці люди щодня ризикують бути викритими і виселеним з території ЄС. Крім того, у багатьох випадках доведеться заплатити штраф за нелегальну роботу і причому чималий.

Відомо, що в ряді випадків для заробітчан передбачені санкції з боку країн Євросоюзу:

  • Якщо буде виявлено, що людина в’їхала в країну не за трудовою візою і працює нелегально, його тут же можуть видворити з території ЄС. У деяких випадках, щоправда, може обійтися штрафом. Однак розміри штрафу можуть обчислюватися в кілька тисяч євро. Тому ще незрозуміло, що гірше: екстрадиція або штраф.
  • Мігранта можуть видворити, якщо виявиться, що у нього немає медичної страховки.
  • Приводом для санкцій може стати відсутність реєстрації в органах внутрішніх справ країни, на території якої знаходиться заробітчанин.
  • Несплата штрафів за дрібні порушення правил дорожнього руху також можуть стати приводом до екстрадиції.
  • Порушення правил перетину кордону між країнами-членами ЄС – ще один привід для видворення.

Нагадаємо, що в Національному банку України розповіли, скільки коштів перераховують заробітчани на рахунки держави. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Раніше повідомлялося, що незабаром в Україні законодавчо зобов’яжуть трудових мігрантів подавати декларацію про доходи. Про це повідомляє голова Державної податкової служби України.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ