Залізничні вокзали передадуть в концесію

Поділитися:

У Міністерстві інфраструктури повідомили про намір передати в концесію залізничні вокзали Харкова, Дніпра, Вінниці, Хмельницького, Миколаєва та Чопа. Про це повідомляють в прес-службі відомства.

“Тестування інтересу міжнародних і локальних інвесторів у відповідності з різними сценаріями угруповання транзакції пілотних вокзалів важливо для прийняття подальших рішень по наступних кроків проекту, зокрема написання концептуальної записки і ТЕО” – кажуть в Мінінфраструктури.

Крім того, у відомстві очікують плідної співпраці з інвесторами, які зацікавлені в розвитку сучасної залізничної інфраструктури та реалізації перспективних проектів державно-приватного партнерства в Україні.

Нагадаємо, що в Україні розроблено програму передачі в концесію дев’яти портів. Дві третини, а саме 6 об’єктів, знаходяться в Одеській області. Мінінфраструктури підшукує приватних підприємців і компанії, з якими зможе укласти концесійні договори. Експлуатація українських портів повинна і буде приносити гроші державі.

Раніше повідомлялося, що в 2021 році Міністерство інфраструктури України має намір зайнятися відновленням 6,8 тисячі кілометрів автодоріг.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ