За пошкодження телекомунікаційних мереж будуть саджать

Поділитися:

Верховна Рада України в середу, 13 травня під час позачергового засідання прийняла у другому читанні і в цілому законопроект №2654 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення захисту телекомунікаційних мереж)”.

Документ підтримали 288 народних депутатів. Документ, зокрема, передбачає значні штрафи за пошкодження телекомунікаційних мереж.

Так, згідно з новим законом, якщо зловмисник пошкодив систему телекомунікацій, то за перше порушення передбачається штраф від 17 до 51 тисяч гривень, або громадські роботи на строк до 120 годин, або обмеженням волі на строк від одного до трьох років.

За повторне порушення штраф збільшується від 51 – 170 тисяч гривень або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

У той же час якщо порушення значні, або спричинили тяжкі наслідки штраф вже буде від 255 до 425 тисяч гривень або позбавлення волі на строк від шести до восьми років.

Нагадаємо, Верховна рада України продовжила кредитні канікули для українців. У середу, 13 травня, на черговому позачерговому засіданні народні депутати внесли зміни в «антикризовий» законопроект № 3329-д.

Він, зокрема, звільняв фізичні особи від штрафів і пені за прострочення погашення споживчих кредитів в період з 1 березня по 30 квітня.

Таким чином, парламент продовжив до кінця травня пільговий період обслуговування позик. Норма документа поширюється на всі споживчі кредити, які видають банки і фінансові компанії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу