З січня сфера послуг переходить на українську мову

Поділитися:

Починаючи з 16.01.2021 року чинності набуває ст. 30 мовного закону України (йдеться про «Про забезпечення функціонування української мови як державної»). Зокрема, вона зобов’язує всіх тих, хто надає послуги населенню (будь-які та будь-де) переходити на спілкування українською. Лише за умови окремого прохання споживача його можуть обслуговувати іншою мовою (російською, англійською тощо).

Відтепер всі продавці та інший персонал у супермаркетах, кав’ярнях, ресторанах, аптеках, АЗС тощо мають володіти рідною мовою та користуватися саме нею для спілкування з клієнтами. На додаток всі виробники товарів мають забезпечити наявність інформації про них державною мовою.

Раніше повідомлялося про те, що в Україні почали видавати ліцензії на організацію азартних ігор. У пресслужбі уточнили, що в нашій країні набула чинності постанова уряду, яка затверджує ліцензійні умови у сфері організації та проведення азартних ігор. Таким чином в Україні легалізовано багато видів азартних ігор. Ліцензійними умовами вказано конкретні документи, які необхідно подати для отримання ліцензії.

Також ми писали, що українцям загрожують штрафи за порушення мовного закону.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу