З лютого правоохоронці отримають підвищені зарплати

Поділитися:

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський анонсував зростання зарплат працівникам системи МВС вже з 1 лютого 2022 року.

«Належне грошове забезпечення працівників системи МВС було і є моїм пріоритетом з перших днів роботи на посаді міністра», – наголосив чиновник.

Він повідомив, що головним підходом до підвищення заробітних плат вважає системність та плановість, які залежать переважно від досягнень конкретних результатів роботи.

За його словами, упродовж тривалого часу він займався пошуком вирішення цієї проблеми і, на щастя, вже з Нового року є перші позитивні результати.

«З огляду на те, що в бюджетах на останні два роки не було закладено коштів на підвищення грошового забезпечення, а доплати відбувалися точково, за рахунок так званого ковідного Фонду, на 2022 рік у Законі про держбюджет на це передбачено додаткових 2,8 млрд грн. Тільки на зарплати Нацполіції додатково виділено 1 млрд. грн.», – додав Монастирський.

Більше того, президент Зеленський доручив парламенту розпочати збільшення заробітних плат працівникам системи Міністерства внутрішніх справ, причому за всіма категоріями, на 10%, починаючи вже з 1 лютого 2022 року. При цьому, якщо раніше повідомлялося про окремі категорії, то зараз йдеться про всіх співробітників, у тому числі й рятувальників, прикордонників, нацгвардійців, працівників міграційної служби.

Міністр зазначив, що фінансування на підвищення зарплат буде забезпечене завдяки спецоперації “Акциз”. Тільки за два місяці (листопад, грудень 2021 року) надійшло близько 2,3 мільярда гривень.

На завершення Монастирський порадував ще однією гарною новиною, анонсувавши відновлення права поліцейських та працівників рятувальних служб на пільговий фінансовий лізинг на житло.

Раніше ми писали про розмір заробітної плати працівників НАБУ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу