З Казахстану до Києва прибув рейс із українцями на борту

Поділитися:

В українському аеропорту ввечері 9 січня приземлився пасажирський літак із Казахстану, на борту якого перебували 33 українці. Про це стало відомо після повідомлення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

За словами чиновника, наступні два рейси, які мають повернути на батьківщину громадян України з Казахстану, заплановані на 13 та 16 січня 2022 року.

«Рейсовий літак із Нур-Султана з 33-ма українцями незабаром сяде у Києві. Наступні рейси з цього міста заплановані на 13 та 16 січня», – зазначається у повідомленні міністра.

Кулеба підкреслив, що Міністерство закордонних справ України зараз активно працює над тим, щоб до країни повернулися всі українці, які звернулися за допомогою та перебувають у центрі сумних подій, що відбуваються в Казахстані.

Українців доставили авіакомпанії МАУ та Air Astana, а сам літак, як уточнили у відомстві, приземлився о 20.42 в аеропорту Борисполя.

Слід також додати, що зараз не всі громадяни України можуть вилетіти додому. Українське консульство, у свою чергу, надає підтримку тим, чиї рейси з Казахстану постійно скасовують. До речі, тільки в одному місті Алма-Ата понад 100 людей очікують на можливість повернутися на батьківщину.

Нагадаємо, за даними Міністерства внутрішніх справ Казахстану, правоохоронці затримали майже 4 тисячі протестувальників на території країни.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу