З 1 січня держава виплачуватиме гроші безробітним на власний бізнес

Поділитися:

З 1 січня безробітні громадяни зможуть отримати допомогу від держави для відкриття власного бізнесу. Про це повідомили у Мінсоцполітики, передає телеканал «Перший Діловий».

Кажуть: допомога надаватиметься в рамках нової бюджетної програми. На реалізацію якої у держбюджеті на наступний рік передбачено близько 100 мільйонів гривень.

Це буде безпроцентна фінансова допомога розміром до 15 мінімальних зарплат – або 97 500 гривень. Її можна буде використати лише на придбання обладнання та матеріалів, необхідних для старту власної справи. Однак цю допомогу доведеться повернути – за три роки підприємницької діяльності. Водночас загальна сума зменшиться на розмір сплачених за три роки податків і єдиного соціального внеску. Крім того, якщо підприємець працевлаштує ще двох осіб за направленням центру зайнятості, повертати допомогу державі буде не потрібно. Щоб отримати фінансову допомогу – слід звернутися із заявою до центру зайнятості за місцем проживання. При собі необхідно мати довідку про відсутність притягнення до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, що бізнес-омбудсмен отримав рекордну кількість скарг – понад 2 тисячі, торік було 1,7 тисячі. 87% скарг стосувалися українських компаній, 13% – іноземних компаній.

Також повідомлялося, що за даними Держстату, в Україні знизився рівень безробіття. У III кварталі 2021 року кількість зайнятого населення у віці 15 років і старше становила 16,1 млн осіб, а у віці 15-70 років – 16,0 млн осіб.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу