З 1 червня перерахують пенсії працюючим пенсіонерам

Поділитися:

У Головному управлінні Пенсійного фонду України повідомили, що Закон України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” передбачає щорічний перерахунок пенсії з 1 квітня. Відомо, що на перерахунок можуть розраховувати українці, які після призначення пенсії продовжили працювати для отримання необхідного страхового стажу.

Так, для перерахунку пенсії звертатися до органів Пенсійного фонду України не потрібно.

Крім того, перерахунок проводиться особам, які після призначення (попереднього перерахунку) пенсії продовжували працювати і придбали не менше 24 місяців страхового стажу після призначення пенсії, або менш як 24 місяці страхового стажу, але після призначення пенсії пройшло не менше двох років.

Слід зазначити, що в 2021 році будуть перераховані пенсії працюючим пенсіонерам, які призначені до квітня 2019 року. При цьому перерахунок буде проведений в червні 2021 року.

Нагадаємо, що перерахунок пенсій торкнеться тих громадян України, які належать до категорій, що втратили працездатність. Тим часом у 2022 році в Міністерстві соціальної політики планують зайнятися підвищенням мінімальної пенсії.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві соціальної політики України повідомили, що в липні 2021 року прожитковий мінімум в Україні для непрацездатних осіб зросте на 85 гривень. В результаті цього підвищення, збільшиться і розмір пенсії для деяких категорій.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ