Європейці встановлюють камери на дорогах для заробітку

Поділитися:

Поліцейські Великобританії зробили зізнання про те, що автомобілісти часто скаржаться на те, що камери фіксації перевищення швидкості встановлюються не заради порядку на дорогах, а заради збору штрафів.

У виданні Daily Mail повідомляється, що деякі місця для установки техніки вибираються не просто так – це хороші місця для грошових зборів. При цьому місцева влада і поліція припинили проводити майстер-класи, які спрямовані на підвищення водійської дисципліни. Таким чином вони захищають свої доходи.

Примітно, що в 2018 році було виписано понад 2 мільйонів штрафів на суму 230 мільйонів фунтів. При цьому частина камер були встановлені в таких місцях, де жодного разу не було зафіксовано ДТП. Причина, по якій на цих місцях встановили камери спостереження – великий потік автомобілів.

Нагадаємо, що у Верховній Раді України підтримали законопроект про збільшення штрафів за нехтування правилами безпеки з боку водія. Зокрема, мова йде про використання ременів безпеки, захисних шоломів, а також інших правил, як сказано в законопроекті №2695.

Також ми повідомляли, що в парламенті України зареєстрований проект закону №3744, в якому пропонується скасувати штраф за перевищення швидкісного ліміту на дорогах. Тобто, автомобілістам хочуть дозволити перевищувати швидкість на 30-60 кілометрів на годину на міжнародних і національних трасах.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу