ЄС змінить правила в’їзду для туристів

Поділитися:

Європейська комісія має намір змінити правила в’їзду до Євросоюзу для іноземців. Зокрема, запропоновано скоротити термін дії сертифікату вакцинації від COVID з 12 до 9 місяців. Для його продовження буде потрібна бустерна доза, повідомили на сайті Єврокомісії.

Зазначається, що цей період враховує рекомендації Європейського центру профілактики та контролю захворювань (ECDC) щодо введення бустерних доз через 6 місяців.

«‎Наша головна мета — уникнути розбіжностей по всьому ЄС. Це також стосується питання про бустерів, які необхідні для боротьби з вірусом. Серед інших заходів ми пропонуємо сьогодні, щоб Рада погодила стандартний термін дії свідчень про вакцинацію, що видаються після первинної серії»‎, — відзначив єврокомісар з питань юстиції.

Єврокомісією було запропоновано запровадити нові правила з 10 січня 2022 року, зокрема, аби надати достатньо часу для реалізації скоординованого підходу.

Раніше ми повідомляли, що Міністерство охорони здоров’я розширить перелік професій, для яких вакцинація проти коронавірусу є обов’язковою. З 9 грудня набуде чинності відповідний наказ МОЗ.

Також ми писали про те, що українцям, які пройдуть повний курс вакцинації від коронавірусної хвороби Covid-19, обіцяють виплатити по 1 тисячі гривень. Таким чином держава планує стимулювати громадян вакцинуватися.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу