ЄС з березня 2022 року буде відкрито лише для вакцинованих туристів

Поділитися:

З 1 березня 2022 року Європейська комісія зніме усі обмеження на в’їзд для повністю вакцинованих іноземців. Про це заявили у Єврокомісії.

«Зі зростанням масштабів вакцинації в усьому світі має сенс скасувати обмеження на поїздки на основі статусу людини, а не країни, з якої вона приїхала. Ця зміна відбудеться лише з 1 березня 2022 року, щоб дати країнам, що не входять до ЄС, час для подальшого підвищення показників вакцинації. Це також буде залежати від попередньої оцінки ситуації з вакцинацією за межами ЄС», — йдеться у повідомленні.

У комісії додали, що ЄС має намір скасувати так званий «зелений список» країн, громадян якого рекомендується вільно пропускати на територію ЄС. Таким чином система стане більш зрозумілою.

Також Єврокомісією запропоновано скоротити термін дії сертифікату вакцинації від COVID з 12 до 9 місяців. Для його продовження буде потрібна бустерна доза.

Раніше ми повідомляли, що українцям, які пройдуть повний курс вакцинації від коронавірусної хвороби Covid-19, обіцяють виплатити по 1 тисячі гривень. Таким чином держава планує стимулювати громадян вакцинуватися.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу