ЄС припиняє авіасполучення з Африкою – названі причини

Поділитися:

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн рекомендує припинити авіасполучення з країнами Африки, оскільки тут було виявлено новий варіант коронавірусу – B.1.1.529.

Вона наголосила, що B.1.1.529 – викликає занепокоєння, оскільки має найбільшу кількість мутацій. Тому кордони із Африкою рекомендується закрити.

Таким чином, Німеччина поряд з Італією та Великою Британією заборонила більшість поїздок з ПАР після виявлення в державі SARS-CoV-2.

Водночас зазначається, що громадяни Німеччини можуть в’їхати на батьківщину, але зобов’язуються після цього перебувати на карантині протягом 14 днів. Уряд Італії у свою чергу заборонив в’їзд у країну з Південної Африки, Есватині, Намібії, Мозамбіку, Зімбабве, Ботсвани та Лесото. Влада країни має намір діяти вкрай обережно доти, доки вчені не вивчать новий варіант коронавірусу.

Великобританія також перекрила всі авіасполучення з Південною Африкою та її сусідами з 12 години дня 26 листопада.

Крім цього, прем’єр-міністр Ізраїлю заявив про те, що всім громадянам перерахованих вище країн заборонено в’їжджати в країну, як і виїжджати з неї в напрямку цих же держав. На всіх ізраїльтян, що повернулися на батьківщину, чекає карантин мінімум тиждень, навіть при повному вакцинуванні.

Слід зазначити, що новий штам коронавірусу було виявлено у Південній Африці, Ботсвані, Ізраїлі, а також у туриста, який прибув до Гонконгу з Південної Африки. Вчені попереджають, що цей новий варіант має найбільшу кількість мутацій, а саме – 32. Вони називають ситуацію – серйозною проблемою.

Раніше ми писали про те, що через виявлення нового штаму ВООЗ зібрав екстрений заповіт.

Також ми повідомляли введений жорсткий локдаун у Словаччині.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу