ЄС почав перейматися екологічною політикою України

Поділитися:

Група з 26 депутатів Європарламенту відправила лист Прем’єр-міністру України та Голові Верховної Ради, в якому висловили глибоку стурбованість ситуацією в Україні.

«Ми … висловлюємо глибоку стурбованість з трьох основних проблем у природоохоронній політиці України. Ці проблеми включають екологічні втрати від діяльності лісової промисловості, недотримання Закону про оцінку впливу на навколишнє середовище (ОВНС) і відсутність гарантії безпеки природоохоронних активістів », написали євродепутати.

За словами європарламентарів, знищення лісів і їхня незаконна вирубка продовжують становити серйозну загрозу екосистемам і лісовим ландшафтам України.

Згідно з результатами дослідження британської громадської організації EarthSight, опублікованих 2018 року, 40% українського деревини, що експортується в ЄС, заготовляють і продають незаконно. При цьому Європа, знаючи про масові порушення, продовжує імпортувати український ліс і вимагає дозволити експорт необраотанного лісу.

А закон про оцінку впливу на навколишнє середовище, на їхню думку, в Україні просто не виконується.

Також в Європарламенті відзначають, що активісти, які намагаються протистояти забрудненню навколишнього середовища в Україні, часто відчувають юридичних утисків.

Ми вже писали, що Рада тимчасово скасувала громадські обговорення екології нових проектів.

Також писали, що в Україні проведуть інвентаризацію лісів.

 

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу